SQL/DB Error -- [Table 'sportief_zwolle_v2.wk2014_users' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'sportief_zwolle_v2.wk2014_matches' doesn't exist]
U wordt doorverwezen naar Sportief Zwolle
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
geen speler
geselecteerd
Euro 2012 Manager
Een spel van Sportief Zwolle
login om te starten
Sportief Zwolle Euro 2012 Manager
Bij Sportief Zwolle Euro 2012 Manager fungeer je het hele Europees kampioenschap voetbal als coach van je eigen team. Stel je eigen sterrenteam samen en vergaar zo veel mogelijk punten als mogelijk. Wellicht val jij dan in de prijzen. Maar het gaat niet alleen om het winnen van prijzen, het is ook fantastisch om tegen anderen te spelen. Nodig iedereen uit!

Sportief Zwolle Euro 2012 ek2012

Spelregels

Sportief Zwolle Euro 2012 Manager gaat om het coachen van je eigen team! Na registratie is het mogelijk een eigen team samen te stellen met spelers die op het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Deelname is volledig gratis! Kies elf spelers en selecteer een aanvoerder. Hoe beter de spelers presteren in de competitiewedstrijden, hoe meer punten ze voor jouw team opleveren.

Kortom: Stel je eigen ultieme team samen, vergaar zo veel mogelijk punten als mogelijk en win fantastische prijzen. Maar het gaat echter niet alleen om het winnen van prijzen, het is ook een fantastisch spel om te spelen tegen vrienden, teamgenoten, familie en collega’s; nodig hen allemaal uit!

Algemene regels
Lees onderstaande regels zorgvuldig door, zodat je precies weet hoe het spel gespeeld moet worden. Uiteraard is, naast deze algemene regels, ook ons privacy & cookiebeleid van kracht. Een geldig team voldoet aan de volgende eisen:

  • Als deelnemer moet je je team een eigen, unieke teamnaam meegeven
  • Je team moet altijd bestaan uit elf basisspelers, maximaal twee per land
  • Je team moet altijd over een (zelf aangewezen) aanvoerder beschikken

Als je team niet voldoet aan bovenstaande eisen, zal dit worden aangegeven met rode waarschuwingen op je teampagina. Besteed hier aandacht aan! We adviseren je om de regels eerst goed door te lezen zodat je precies weet hoe het spel werkt. Veel succes!

Jouw team
Op vrijwel iedere pagina binnen de Euro 2012 Manager van Sportief Zwolle zie je aan de bovenkant je voorlopige teamsamenstelling. Dit team kun je blijven aanpassen, tot de inschrijvingstermijn is verlopen. Via het ‘teammenu’ kun je eenvoudig een speler uit je team verwijderen, of klik je op een positie die nog vrij is.

Je team zal op 8 juni echter pas definitief worden, zolang deze voldoet aan de voorwaarden, zoals opgesteld onder ‘algemene regels’. Voldoet jouw team nog niet aan die regels, dan zul je je naam ook niet terugvinden in de ranglijst van het spel!

Transferperiodes
Je team zet je één malig klaar en daarmee zal het volledige toernooi worden gespeeld. Tussentijdse wijzigingen zijn niet toegestaan.

Pas jouw team aan
Een geldig team begint met het selecteren van een opstelling. Standaard staat deze ingesteld op 4-3-3, maar je kunt ook kiezen voor 4-4-2, 3-4-3 of 3-5-2. Uiteraard heeft ieder team standaard een keeper op doel staan. Heb je een speelsysteem gekozen en inmiddels ook een teamnaam ingevoerd, dan kun je spelers selecteren die het voor jou moeten gaan doen tijdens het Europees kampioenschap. In de spelerslijst vind je een overzicht van de spelers die op het toernooi voor hun land kunnen uitkomen.

voeg toe
Een speler kun je selecteren door voor zijn naam op voeg toe te klikken. Staat dat er niet, dan kun je deze niet selecteren. Je zult merken dat het plusje dan ook in het grijs is afgebeeld. Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • Je team heeft geen vrije plek meer op de positie van de speler
  • Je team beschikt al over twee spelers van hetzelfde land

verwijder
Heb je een speler geselecteerd, maar wil je deze liever toch niet in je team hebben? Klik dan op de rode button voor de speler.

Opstelling/speelsysteem
Als je de opstelling waarin je team speelt aanpast, betekent dat, dat jouw team automatisch ongeldig wordt. Je hebt dan immers altijd op één positie nog geen speler geselecteerd. Stel je voor dat je van 3-5-2 switcht naar 3-4-3. Je vijfde middenvelder zal dan automatisch uit je team worden verwijderd, terwijl je nog een extra aanvaller moet selecteren.

Aanvoerder

captain
Ieder team moet een aanvoerder hebben geselecteerd. In eerste instantie is het verplicht dat de aanvoerder in je basiselftal is opgenomen. Op de pagina 'Mijn team' kun je een aanvoerder selecteren door het gele kruisje achter zijn naam te activeren. Uiteraard kun je, zolang de transferperiode nog niet is verstreken, je aanvoerder in een later stadium altijd aanpassen. Het voordeel van een aanvoerder is dat hij dubbele punten scoort. Realiseer je echter dat die verdubbeling ook geldt voor eventuele minpunten. Is je aanvoerder geblesseerd geraakt, dan kun je géén andere aanvoerder aanwijzen.

Puntentelling
Een speler kan punten krijgen volgens onderstaande tabel, alleen als hij speelt. Al is dat maar één seconde.

  Doelman Verdediger Middenvelder Aanvaller
Gespeeld 2 2 2 2
Winst 3 3 3 3
Gelijk 1 1 1 1
Gele kaart -1 -1 -1 -1
Geel/rode kaart -3 -3 -3 -3
Rode kaart -4 -4 -4 -4
De nul 5 3 1 -
(per) Doelpunt 6 5 4 3
(per) Assist 1 1 1 1
(per) Doelpunt tegen -1 -1 - -
(per) Gestopte strafschop 2 - - -
(per) Gemiste strafschop -2 -2 -2 -2

Sportief Zwolle gebruikt de statistieken van UEFA om de scores toe te kennen aan de spelers. In het geval van twijfel of discussie zal Sportief Zwolle het recht hebben om de uiteindelijke beslissing te nemen. Deze beslissingen zijn bindend en daartegen kan niet worden geprotesteerd.

Ranglijst
De ranglijst wordt gebaseerd op het totaal puntenaantal van de deelnemers. Indien dat een gelijke stand oplevert, wordt er gekeken naar tijdstip van inschrijving. Hoe eerder je meedoet, hoe hoger dus je winkansen!

Vragen? Heb je na het doorlezen van de spelregels nog vragen? Ga dan naar onze Help-pagina waar de meest gestelde vragen worden beantwoord. Kom je er na bestudering van die pagina nog niet uit, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Sportief Zwolle.