Archief - Editie 2004

Editie 2004: Peter Kiprotich wint in parcoursrecord

De Keniaan Peter Kiprotich heeft op zaterdag 12 juni 2004 de halve marathon van Zwolle gewonnen. In 1:02:31 liep Kiprotich naar de overwinnig en een parcoursrecord. Op twaalf seconden achterstand eindigde Gilbert Koech als tweede. Bij de dames won een Nederlandse. Nadja Wijenberg liep in 1:15:03 naar de overwinning.

Bij de mannen ging de strijd tussen de landgenoten Kiprotich en Gilbert Koech. Kiprotich was uiteindelijk de sterkte en won met elf seconden voorsprong de wedstrijd. Bij de dames was er Nederlands succes. Nadja Wijenberg won de halve marathon, een minuut voor nummer twee Lioudmilla Afoniouchki. Net daarachter eindigde Kristijna Loonen als derde.

De opvallendste prestatie kwam uit Nederlandse hoek. André Plette uit Oldebroek zorgde voor een verassing en werd met 1:14:55 de beste Nederlander. Hierbij werd Plette wel geholpen door de late afmelding van de Nederlandse favoriet Greg van Hest. Het werd ook in 2004 een sfeervolle happening, met prachtige weersomstandigheden en vele toeschouwers.

Uitslagen