Archief - Editie 2003

Editie 2003: Kiprop langzamer, maar wint wel

Simon Kiprop heeft op zaterdag 14 juni 2003 de derde editie van de halve marathon van Zwolle gewonnen. Kiprop werd eerste voor Kamel Kohil en John Kirui. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Bij de vrouwen won Emily Kimuria. Zij was vele malen sneller dan nummer twee Rosemary Kithusi.

Bij de mannen werd het verschil al in de tweede ronde gemaakt. Simon Kiprop demarreerde weg bij zijn tegenstanders en behield de voorsprong van vijftig meter de gehele race. Hij liep een eindtijd van 1:03:59. Negen seconde daarachter eindigde Kamel Kohli als tweede. John Kirui werd in een tijd van 1:04:38 derde. Voorop bij de vrouwen liep de Keniaanse Emily Kimuria. Zij had totaal niets te duchten van haar landgenote Rosemary Kithusi: 1.13.44 om 1.22.46. De Russische Irina Lebedinskaya eindigde twee minuten achter Kithusi als derde.

De derde editie van de halve marathon werd gelopen door zo´n 750 deelnemers. Opvallend was dat de snelste recreanten al binnen waren, voordat de eerste vrouw over de finish kwam. Snelste Nederlander werd Jan van Ommen. De Hattemer eindigde na 1 uur en iets meer dan elf minuten hardlopen op een dertiende positie.

Uitslag

Halve Marathon
Halve Marathon