Archief - Editie 2002

Editie 2002: Rono wint bij debuut in Zwolle

De Keniaan John Rono heeft op zaterdag 15 juni 2002 zijn debuut in de halve marathon van Zwolle opgeluisterd met een overwinning. In een rechtstreek gevecht met landgenoot Simon Kiprop was Rono in een eindsprint de sterkste. Naamgenoot Daniël Rono werd op twaalf seconden van de winnaar derde. Bij de vrouwen won ook een Keniaanse. Caroline Kwambai was oppermachtig en won in 1:10:17.

Het bleef lang spannend in de tweede editie van de halve marathon. In Zwolle gingen de drie landgenoten, John Rono, Simon Kiprop en Daniël Rono lange tijd met elkaar op. John Rono, overigens geen familie van Daniël, demarreerde waarna alleen Kiprop nog kon volgen. Rono was zo sterk, dat ook Kiprop uiteindelijk moest afhaken. In 1:02:55 won de Keniaan de wedstrijd. De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Carloine Kwambai. Zij bleef Nadezhda Wijenberg meer dan twee minuten voor. Derde werd Petra Kaminkova, uit Tsjechië.

Beste Nederlander werd Neals Strik. Hij werd elfde, met een tijd van 1:05:59. Heel moeilijk was dit niet, want Strik was de enige Nederlandse topper. Zo’n 750 mensen deden ook dit jaar mee aan de halve marathon.

Uitslag

Halve Marathon
Halve Marathon